Voeding

Voeding

De sleutel tot een slank en strak lichaam is voeding. Voeding bepaalt voor 70% of en hoeveel je afvalt. Training doet de rest. Hieronder lees je hoe we je bij Word Fitter kunnen helpen om een gezond voedingspatroon te ontwikkelen.

Geen dieet…

Sonja Bakker, het Cambrigde Weight Plan, Atkins, Montignac, koolhydraatvrije diëten… Als je zelf weleens hebt geprobeerd om af te vallen, is de kans groot dat je bekend bent met één of meerdere van deze diëten. De kans is ook groot dat je met het dieet bent afgevallen, want je hebt een bepaalde periode minder calorieën binnengekregen dan je verbruikt. Maar… helaas is er ook een aanzienlijke kans dat toen je stopte met het dieet de kilo’s er weer aan vlogen. Dit komt omdat je met een dieet geen structurele aanpassingen doet aan je voeding en leefstijl. Het is een tijdelijke oplossing, want een dieet is niet bedoeld om je hele leven vol te houden. Sterker nog: dit kan ernstige schade aan je lichaam aanbrengen, je loopt een groot risico op een tekort aan belangrijke vitaminen en mineralen en je gooit je hele stofwisseling overhoop.

… maar een leefstijlverandering

Bij Word Fitter doen we niet aan diëten, maar we helpen je structurele veranderingen aan te brengen in je voeding. We maken een plan dat je in principe je hele leven vol kunt houden. Hierbij hebben we veel aandacht voor de juiste verdeling tussen de macrovoedingsstoffen (vetten, eiwitten en koolhydraten, want die heb je echt nodig) en we zorgen dat de voeding zo gevarieerd mogelijk is, zodat je alle microvoedingsstoffen (vitaminen en mineralen) binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft. Samen zorgen we ervoor dat je minimaal zes eetmomenten op een dag hebt, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft en je hongergevoel onder controle blijft, en dat je op de juiste momenten van de dag de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Normaal eten

In een tijd waarin iedereen het druk heeft is het niet de bedoeling dat je voor je weekboodschappen langs tien verschillende winkels moet om allerlei exotische producten te halen met een naam die nauwelijks uit te spreken is. Bij Word Fitter vinden we dat ‘normale’ producten goed genoeg zijn voor een gezonde leefstijl. De producten in onze voedingsschema’s zijn allemaal in de supermarkt te krijgen en je staat niet elke dag uren in de keuken. Uiteraard staan er geen recepten in onze voedingsschema’s waarbij je ‘pakjes en zakjes’ moet gebruiken, producten die vol zitten met suiker, zout en kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. In plaats daarvan ga je zo puur mogelijke producten gebruiken. Uiteindelijk zul je merken dat dit veel lekkerder is, en het scheelt ook nog eens in je portemonnee!

90/10

Wees niet bang: mocht je besluiten om over te stappen op een gezonde leefstijl hoef je echt niet alle minder gezonde dingen waar je van houdt definitief van je menu te schrappen. Wij houden de regel van 90/10 aan: als je 90% van de tijd gezond eet, mag 10% van je voeding best wel iets minder gezond zijn. Eten is natuurlijk vooral genieten en dat mag soms best een keer van iets minder gezonde producten.

Voedingspakketten bij Word Fitter

We hebben 3 voedingspakketten bij Word Fitter die bestaan uit het volgende:
– Coachingsessie
– Op maat gemaakt voedingsplan
– Meten & wegen
– Meerdere evaluatiemomenten met onze voedingsconsulent Marleen

Voeding Pakket 1 (5 sessies) 195,00 euro
Voeding Pakket 2 (8 sessies) 306,00 euro
Voeding Pakket 3 (10 sessies) 358,00 euro
Gratis Proefles