Sport Silat

Pencak Silat

De oorsprong van Pencak Silat is moeilijk te achterhalen. Ongetwijfeld bestond er een inheemse vorm van zelfverdediging die ook een sterk ritueel karakter had voordat in de 8ste eeuw contacten ontstonden met China en India. Deze contacten zorgden voor uitwisseling van goederen en voorwerpen, maar ook voor de komst van nieuwe ideeën en godsdiensten. Tot en met de 13de eeuw hebben het hindoeïsme en het boeddhisme dan ook hun stempel gedrukt op de ontwikkeling binnen Pencak Silat.

Vanaf de 16de eeuw bereikt de dan sterk groeiende islam Indonesië. Hier vermengt het nieuwe geloof zich opnieuw met de al bestaande geloven en weer zie je dat het ook Pencak Silat niet onveranderd laat. Het huidige Pencak Silat is dus het gevolg van honderden jaren ontwikkeling en steeds maar veranderende invloeden.

4 aspecten

Het Pencak Silat van tegenwoordig is opgedeeld in 4 elementen of aspecten

1. Bela Diri - Zelfverdediging

De Bela Diri oftewel zelfverdedigingsvorm is de basis van Pencak Silat. Men ontwikkelde technieken om zich te verdedigen tegen één of meerdere overvallers.

2. Seni Budaya - Kunstvorm

De kunstvorm van Pencak Silat is de vorm waarbij op traditionele muziek (Kendang Pencak) bepaalde Pencak Silat bewegingen worden uitgevoerd.

3. Mental Spiritual - Meditatieve- en concentratietraining

Tijdens deze training worden diverse ademhalingsoefeningen getraind.

4. Olah Raga

Wedstrijd– en competitievorm van zowel sparring als de uitvoering van vastgestelde loopvormen (TTGR).

Op deze vorm van pencak silat ligt de nadruk bij Word Fitter. De andere vormen kun je bij de vereniging in Uithuizen en Groningen volgen.

Pencak Silat bij de vereniging Ciung Wanara

50 euro per kwartaal (inschrijfformulier Ciung Wanara). Je mag op beide locaties meetrainen; op de woensdag in Uithuizen en op de vrijdag (van 19.15 tot 21:00) en zaterdag (van 12:00 tot 13:30 uur) in Groningen. Trainingen in Uithuizen (sporthal “De Regenboog”):
woensdag 18.00-19.00 uur Jeugd
woensdag 19.00-20.00 uur Junioren/Senioren
woensdag 20.00-21.30 uur Wedstrijdtraining


Pencak Silat bij Word Fitter

Wanneer:

Donderdag van 12.00-13.00 uur wedstrijdtraining Pencak Silat

Vrijdag van 18.00-19.00 uur small group Pencak Silat

Extra wedstrijdtrainingen op afspraak.

Knipkaarten en abonnementen:

1e keer gratis, daarna kun je een knipkaart aanschaffen van 10, 20 of 40 keer. Het is ook mogelijk om een losse les te kopen.

We hebben ook abonnementen:

1x per week (5x per maand)
2x per week (9x per maand)
Onbeperkt

De knipkaarten en abonnementen zijn ook geldig voor bootcamp, crossfit en pencak silat. Het is ook mogelijk om samen met iemand een knipkaart of een abonnement te nemen, en de knipkaarten kunnen ook cadeau worden gegeven.
Gratis Proefles