Zaterdagmiddag, 12:38 uur. Na een lange drukke week kom ik thuis. Gisteren spande de kroon: gewerkt van half 9 tot half 5, daarna EHBO-cursus van 5 tot half 8 en daarna nog een leuk feestje. Laat op bed, vanmorgen vroeg op, training geven en daarna zelf nog een lekkere bokstraining gehad. Nu is het eindelijk weekend! Mijn hele lijf schreeuwt MOE!!! Maar eigenlijk vooral ETEN!!!
Na een training heb ik vaak zin in koolhydraten en dat is niet voor niks, dus die neem ik dan ook, terwijl ik op doordeweekse dagen vaak lunch met kwark. Dus. Brood. Een klein beetje kaas. En de boel opleuken met rauwkost: ik snij een stuk komkommer en een tomaat in plakjes. Maar ik heb eigenlijk ook zin in een eitje op dit broodje gezond-zonder-ham. En na een zorgvuldige check op de site van de NVWA durf ik het met dit eitje wel aan. Maar… dat betekent dat ik nog niet meteen kan eten, wat ik moet dat ei nog koken. En ik heb zo’n trek! Herkenbaar? Dit is wat ik doe:
– Ik pak niks te snacken, want we hebben niks in huis. Geen koek, snoep, drop, chips en al helemaal geen chocola. Want in een situatie als hierboven ga ook ik voor de bijl.
– Ik tref alvast voorbereidingen voor een eetmoment later op de dag. Dat kan zijn door alvast een ananas te snijden, maar in dit geval ben ik alvast dingen gaan doen voor het avondeten. Ik heb namelijk al de hele week zin in zelfgemaakte Italiaanse tomatensoep zonder pakjes en zakjes en daarvoor moet één en ander gesneden worden. Dus, in de tijd dat mijn eitje stond te koken, heb ik alvast sjalotjes fijngesneden. En wie A zegt, moet ook B zeggen, dus nu ik gegeten heb, duik ik de keuken meteen in om mijn soepje af te maken. Voordelen:
De moraal van het verhaal: zorg dat je niks ongezonds in huis hebt waar je op een zwak moment voor zwicht, leid jezelf af als je trek hebt maar nog niet kunt eten, en last but not least: een goede voorbereiding is het halve werk, maar daarover binnenkort meer!